“Alle maten zitten in hun hoofd”

Klanten aan het woord

Jan Dasselaar is pluimveehouder te Vriezenveen en houdt 80.000 kuikens. In 1999 is hij door EPI geselecteerd en overgestapt van een opfokmoederdierenbedrijf naar een opfokgrootouderdierenbedrijf. Een bijzondere sector, die vraagt om een goede hygiëne en strakke bedrijfsvoering. Sinds 1998 doet Dasselaar zaken met Van Pijkeren stallenbouw. Inmiddels staan er in het Vriezenveense landschap vijf identieke stallen keurig op een rij.

“Een plaatselijke aannemer kan wel stallen bouwen, maar voor specialistische kennis moet je bij Van Pijkeren zijn. Ze hebben door de jaren heen een goede naam opgebouwd en ook de prijs komt goed mee. En bij Van Pijkeren weet je gewoon zeker dat het af komt. Tien jaar geleden heeft Van Pijkeren voor het eerst een stal voor ons gebouwd, die nog steeds in perfecte staat is. Sinds 2007 bezit ik aan de andere kant van het dorp nog drie stallen. Voor de aankoop had ik geen idee of deze uitbreiding financieel haalbaar zou zijn, dus ging er bij de bezichtiging iemand van Van Pijkeren mee. Hij inventariseerde alles en stelde een begroting op, en op basis daarvan kon ik een bod uitbrengen. Daarna zijn ze aan het werk gegaan. Binnen zes weken tijd heeft Van Pijkeren twee stallen geheel gestript en gerenoveerd. Ook is er een derde stal inclusief hygiënesluis gebouwd. Eén keer heb ik meegemaakt dat de ventilatie niet goed werkte. Dat werd keurig opgelost. Ze keken ernaar, haalden het hele dak los en vernieuwden alles. Zonder kosten in rekening te brengen.
Van Pijkeren is een solide bedrijf. Ze zijn bouwtechnisch heel goed, en denken met je mee. Al mijn wensen en ideeën zijn gerealiseerd.
Het resultaat is onderhoudsvrij, mooi afgewerkt en goed schoon te maken.
Bij de bouw van mijn eerste stal, had het personeel van Van Pijkeren een prachtige, gedetailleerde bouwtekening gemaakt. Ze hingen hem op in mijn kantoor en tot mijn verbazing keken ze er nooit meer naar. Ze hebben zo veel ervaring en kennis, alle maten zitten in hun hoofd. Kijk, dat vind ik mooi.”