“Het is een echte kippenstalbouwer”

Klanten aan het woord

Johan en Anneke Schuttert zijn pluimveehouders in Ommen. Ze hebben 25.000 leghennen die elke middag op tien hectare grasland van de buitenlucht kunnen genieten en vrije uitloop eieren produceren. De stal heeft een volière met drie verschillende leefniveaus, waar de kippen vrij zijn om te gaan en te staan waar ze willen.

Johan en Anneke begonnen met 35 koeien en 5000 kippen. In 2003 besloten ze helemaal over te gaan op leghennen en eind 2003 werden alle schuren gesloopt. Van Pijkeren startte de bouw van een gloednieuwe stal. In 2004 trokken de hennen in hun nieuwe huisvesting.
Johan: “We hebben bewust voor Van Pijkeren gekozen omdat het een echte kippenstalbouwer is. Hij is de bekendste in onze branche. Prijstechnisch kan hij goed concurreren, maar op gebied van afwerking zijn ze beter dan de rest. We bezochten meerdere open dagen in stallen en hebben alles van dichtbij nauwkeurig bekeken. Altijd waren de details netjes afgewerkt en zag het geheel er heel goed uit. En ook wij zijn bijzonder tevreden over onze stal.”
Johan en Anneke wilden zich als pluimveehouders graag onderscheiden en kozen voor het vrije uitloopsysteem. Immers, grond was er genoeg. En ook niet onbelangrijk, de consument ziet zoiets graag. “De kippen kunnen kiezen, ze hoeven niet naar buiten. Maar onze ervaring is dat ze graag gaan.” Toch is het niet de gemakkelijkste keuze. “Hoe meer vrijheid je de kippen geeft, hoe meer werk ze je bezorgen. Van Pijkeren bouwt duurzaam. Ze maken een strakke planning en houden zich daar ook aan. Kleine foutjes worden direct hersteld; wij kunnen ons geen enkele strubbeling tijdens de bouw herinneren. Ook de communicatie was goed, als je iemand moest hebben, kreeg je diegene ook altijd te pakken. Wij kijken terug op een geslaagde bouw.”
En o ja, mocht je zin hebben in een heerlijk vers Vechtdaleitje, dan ben je bij de familie Schuttert aan het juiste adres. Zij bezitten een heuse ei-automaat. Je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden en formaten. En gepast betalen hoeft niet, de automaat wisselt.